FELKAI MIKLÓS

Lux_40_10_vFF

Néhány szó magamról: Harminchárom éve számítom magamat profi gitárosnak, zenésznek. 1975-ben a debreceni LUX együttesből a budapesti APOSTOL-ba igazoltam. Később a COLOR együttesben játszottam. Ezután F. F. MIKI néven készítettem instrumentális LP-ket, A Magyar Tenger és Baby Jazz címmel. Sok lemezen mint vendég gitározhattam. Így pl. Presser Gábor, Dés László, Sass Sylvia, Szörényi Levente, Varga Miklós, Koltay Gergely stb. projektjeiben vehettem részt.

3

Zenei pályafutásom során két "nem szokványos" koncertet szerveztem, (1986 és 2002) melyek Gitárpárbaj néven lettek közismertek. A produkciók lényege az volt, hogy az ország legjobb gitárosai közül nyolcan álltak egy színpadon és a hangszerelésnek megfelelően egyszerre játszottak.

lux29

Húsz évvel ezelőtt készítettem első klasszikus zenei feldolgozásomat, Beethoven IX. szimfóniájának Örömódájából, amelyet a "rock gitár" nyelvezetére fordítva rögzítettem lemezre rövidített verzióban (1986 Gitárpárbaj LP, CD). 1989-ben Bartók-Kodály műveiből átiratok demóját készítettem el cimbalom, hegedű és szintetikus hangszerek segítségével, ahol a gitáré volt a főszerep.

Jelenleg saját zenekaromban, a Felkai Jam-ben és a debreceni LUX együttesben, valamint a Bergendy zenekarban gitározom.

2456