A Lux együttes videofelvételei

Lux dal

A 40 éves jubileumi Lux koncertfilm első száma.

 

Igazság, valóság

A jubileumi koncertünkön adtuk elő ezt az instrumentális betétekben gazdag szerzeményünket.

 

Péntekre gondolok

A Lux története során előszeretettel játszott zenéket igényes külföldi rock és blues előadóktól. Ezért született meg ez a feldolgozás, a magyar szöveget Tikász Sándor írta, hangszerelte Felkai Miklós. A klip valamikor 1992 körül készült Budapesten.

 

R.Evolúció

1984-ben rendezték a "Dallal a Békéért" című országos versenyt. A Lux együttes a R.Evolúció-val pályázott, és megnyerte a közönségdíjat.

 

Az alábbi felvételeket (Tél, Hajnali dal, Sohasem éred el!) a Szegedi Televízió készítette Hajdúszoboszlón, és a Szieszta című műsorban kerültek adásba 1995. február 16-án. A számok megtalálhatók a Lux első CD-jén.
A filmen szereplő tagok: Tikász Sándor - szólógitár, Pikó Sándor - dob, Makranczy Béla- ének, Dobó Gyula - basszusgitár.
Tél

 

Hajnali dal

 

Sohasem éred el!

 

Még azt mondják nem illik a tánc a magyarnak

2006. januárjában a Lux együttes meghívást kapott, hogy a HírTv kulturális műsorában, a Különkiadásban mutassa be Ethnosphera című lemezét. A "Még azt mondják nem illik a tánc a magyarnak" című szám egy részlete hangzott el, melyet beszélgetés követett a műsorvezetővel, Ókovács Szilveszterrel.