Jubileumi koncert DVD

Jubileumi koncert DVD

Image

Zenekarunk 2010 április 2-án koncerttel ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját. Új számaink mellett pályafutásunk áttekintéseként előadtuk régi szerzeményeket is. Vendégként olyan zenészbarátaink is felléptek, akik a Lux meghatározó korszakaiban voltak velünk. Az Alföld Tv által készített koncertfilm a Rockinform című országos zenei szaklap 2012 június-júliusi számának DVD mellékleteként jelent meg.
A kétrészes koncert második részének első számaként a "Hej igazítsad jól a lábod..." című dalt adta elő a zenekar az Ethnosphera lemezt készítő felállásban. A közel kétórás koncert mellett a DVD tartalmaz két extra felvételt. Az Alma Mater című szám a LUX jazz-rockos korszakában született, 1979-ben lett rögzítve. Alatta archív képek láthatók az 1970-es évektől a '90-es évekig.
A Még azt mondják nem illik a tánc a magyarnak című dal szerepel az Ethnosphera lemezen. Megtaláltunk egy korabeli (2001-es) filmet az egyik koncert útról, ebből készült a zenéhez egy koncertklip, "road movie":

Elérhetőség

+36 / 70 70 342 43
luxegyuttes@gmail.com