Felkai Miklós

Felkai Miklós

Image
Néhány szó magamról: Harminchárom éve számítom magamat profi gitárosnak, zenésznek. 1975-ben a debreceni LUX együttesből a budapesti APOSTOL-ba igazoltam. Később a COLOR együttesben játszottam. Ezután F. F. MIKI néven készítettem instrumentális LP-ket, A Magyar Tenger és Baby Jazz címmel. Sok lemezen mint vendég gitározhattam. Így pl. Presser Gábor, Dés László, Sass Sylvia, Szörényi Levente, Varga Miklós, Koltay Gergely stb. projektjeiben vehettem részt.
Zenei pályafutásom során két "nem szokványos" koncertet szerveztem, (1986 és 2002) melyek Gitárpárbaj néven lettek közismertek. A produkciók lényege az volt, hogy az ország legjobb gitárosai közül nyolcan álltak egy színpadon és a hangszerelésnek megfelelően egyszerre játszottak.

Húsz évvel ezelőtt készítettem első klasszikus zenei feldolgozásomat, Beethoven IX. szimfóniájának Örömódájából, amelyet a "rock gitár" nyelvezetére fordítva rögzítettem lemezre rövidített verzióban (1986 Gitárpárbaj LP, CD). 1989-ben Bartók-Kodály műveiből átiratok demóját készítettem el cimbalom, hegedű és szintetikus hangszerek segítségével, ahol a gitáré volt a főszerep.

Jelenleg saját zenekaromban, a Felkai Jam-ben és a debreceni LUX együttesben, valamint a Bergendy zenekarban gitározom.

Saját honlapom elérhető itt: www.felkai.hu
Image

Elérhetőség

+36 / 70 70 342 43
luxegyuttes@gmail.com